'Lomp en dom'

Zimra Geurts vergeeft Tim Hofman na vrouwonvriendelijke uitspraken

24 januari 2022 10:23 | sterren | Door Esther Hut

© ANP Kippa / Levin den Boer

Afgelopen weekend kwam Tim Hofman zelf in het nieuws, omdat hij in het verleden vrouwonvriendelijke uitspraken had gedaan over model en ex-playmate Zimra Geurts. Zij heeft op Instagram laten weten dat ze hem deze uitspraken vergeeft.

In het filmpje dat nu op social media rondgaat is te horen hoe Tim seksueel getinte opmerkingen maakt in een interview met Zimra. 'Hypocriet', oordelen sommigen met oog op zijn The Voice-aantijgingen.

Zimra Geurts

Zimra reageert in haar uitgebreide post: “Ik zie vooral twee jonge mensen die denken dat als ze lompe, domme opmerkingen maken, ze door anderen zullen worden gezien als 'cool' en 'tof' en dat mensen ze dan zullen mogen. Ik zie twee jonge mensen die gedrag kopiëren waarmee zij zelf zijn opgegroeid. In die tijd waren er (en nu nog) zoveel ontzettend lompe programma's waarin mensen de domste dingen deden, in de trant van 'ja dat is cool, dan ben je tof als je daaraan meedoet en je zo gedraagt.”

 “Ik vergeef het Tim en ik vergeef het mezelf dat ik me zoveel dommer heb voorgedaan dan ik ben. En ben dankbaar voor de leerlessen die het ons geeft.”

Tim Hofman

Tim bood zaterdag na het uitkomen van het filmpje al direct zijn excuses aan en liet aan het AD weten ‘zich te schamen’. "Het was in 2012: backstage bij Spuiten en Slikken. Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme en validisme", licht hij toe. Validisme is de discriminatie van gehandicapten. "Het was fout en excuses zijn gepast."

Lees hier de uitgebreide reactie van Zimra.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zimra Geurts (@zimrageurtsss)

Meer over