Acute leukemie

Zus presentatrice en model Anouk Smulders ernstig ziek

23 mei 2019 16:43 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Zware tijden voor Anouk Smulders en haar familie. Bij Nicole Smulders, de zus van de presentatrice, is acht weken terug acute leukemie geconstateerd.

Dat heftige nieuws deelt Anouk Smulders op haar Instagram. "Acht weken geleden werd bij mijn zus Nicole acute leukemie geconstateerd. Het valt niet onder woorden te brengen wat dit met haar en ons als familie doet. Een totale mokerslag voor allemaal."

Beenmergtransplantatie

Voor Nicole en haar omgeving is het nu zoeken naar een donor, omdat ze een beenmergtransplantatie moet ondergaan. "Wereldwijd werken organisaties samen om in een wereldwijde databank een match te zoeken voor situaties zoals die van mijn zus. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat des te groter de database des te groter de kans op een goede match en op herstel."

Positief

Anouk, die als lifestyledeskundigde 8,5 jaar aan RTL Boulevard was verbonden en als model ook de presentatie van Holland's Next Top Model voor haar rekening nam, blijft ondanks de tegenslag positief. "Mijn zus is oersterk en positief, haar medisch team is fenomenaal en wij als familie trekken haar door deze periode heen."

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ik heb lang nagedacht en getwijfeld om dit te posten..... met de goedkeuring van mijn lieve grote zus vraag ik jullie om hulp. 8 weken geleden werd bij mijn zus nicole acute leukemie geconstateerd. Het valt niet onder woorden te brengen wat dit met haar en ons als familie doet.Een totale mokerslag voor allemaal. Na twee pittige chemo kuren is bekend dat zij een beenmergtransplantatie moet ondergaan......daarmee is een wereld voor ons open gegaan. De angst, het wachten, het zoeken naar een donor......Ik sta al 4 jaar als donor geregistreerd bij @stichtingmatchis na de oproep van een vriendin. Ik zou jullie willen vragen om te onderzoeken of donor registratie iets voor jou is. Wereldwijd werken organisaties samen om in een wereldwijde data bank een match te zoeken voor situaties zoals die van mijn zus. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat des te groter de data base des te groter de kans op een goede match en op herstel. Ik dank jullie vanuit het diepste van mijn hart als jullie dit zouden willen bekijken en zouden willen doen. Het vangnet om mijn zus, haar dochter, haar vriend, mijn ouders en ons gezin is ongekend ❤️❤️ hartverwarmend en intens. Mijn zus is oersterk en positief, haar medisch team is fenominaal en wij als familie trekken haar door deze periode heen. ❤️. Voor meer info swipe naar andere foto s of neem contact op met @stichtingmatchis 🙏❤️💋

Een bericht gedeeld door Anouk Smulders (@anoukmsmulders) op

Meer over