De uitslag

Dit zijn de winnaars van de derde kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2022

1 juni 2022 11:00 | televizier-ring | Door Redactie Televizier

© Nathan Reids

De stembussen zijn gesloten en daarmee zit ook de derde kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2022 erop! De vijf televisieprogramma’s met de meeste stemmen zijn bekend.

De afgelopen twee weken is er weer massaal gestemd op programma’s die tussen 1 februari 2022 en 1 mei 2022 minimaal twee keer zijn uitgezonden. Wij bedanken iedereen die de moeite heeft genomen om te stemmen.

En nu natuurlijk het deel waar jullie het meest nieuwsgierig naar zijn. Dit zijn de vijf winnaars van de derde kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2022. Op alfabetische volgorde:

BinnensteBuiten (KRO-NCRV)

Het enige programma van de publieke omroep in dit rijtje, maar niet zomaar een. Binnenstebuiten heeft inmiddels een grote groep fans verzameld die elke dag trouw kijken naar het duurzame lifestyle programma waarin ze getrakteerd worden op fijne weetjes en nieuws rondom huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken. Een groot succes en nu zelfs in de strijd voor de Gouden Televizier-ring.

Chateau Bijstand (SBS6)

Alles wat de familie Meiland aanraakt lijkt in goud te veranderen. De Meilandjes wonnen in 2019 al de Gouden Televizier-ring voor hun programma Chateau Meiland en nu zijn ze in de race voor Chateau Bijstand. Het programma waar Martien, Erica en Maxime de uitdaging aangingen om een maand lang om bijstandsniveau te leven. Het leverde veel sympathie op bij de kijkers.

Familie Gillis: Massa Is Kassa (SBS6)

De avonturen van Peter Gillis en zijn Nicol blijven een hit. Na zes succesvolle seizoenen en het zevende dat net van start is gegaan, is de familie Gillis dicht bij het halen van een Gouden Televizier-ring. Kijkers houden van de perikelen van Peter en zijn strijd tegen de kilo’s en Nicol die haar eigen business begint.

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt (RTL 5)

Kijkers raken niet uitgekeken op de spannende avonturen van Kees van der Spek waarin hij met een verborgen camera de wijde wereld intrekt, op zoek naar oplichters, fraudeurs, afpersers en andere criminelen. En terecht. De aanpak van Kees leidt vaak tot pittige confrontaties met de oplichters, maar de slachtoffers zijn hem eeuwig dankbaar.

Make Up Your Mind (RTL 4)

Na de succesvolle eenmalige uitzending vorig jaar, was het dit jaar natuurlijk tijd voor meerdere afleveringen. Nederland wilde meer bekende drag queens zien en mannelijke BN’ers stonden in de rij om mee te doen aan Make Up Your Mind. Aan het panel, Nikkie de Jager en Fred van Leer de taak om te ontdekken wie er verborgen zaten achter de dragpersonages. En daar zaten hele verrassende namen tussen dit jaar. Presentator Carlo Boszhard, samen met zijn man bedenker van dit programma, liet zich in de finale ook omtoveren tot beeldschone drag queen.

Hoe nu verder?

Deze programma’s zijn er nog niet. Zij strijden vanaf 15 augustus verder samen met de winnaars uit de eerste, tweede en vierde kwalificatieronde en vijf wildcards.

Lees ook: Winnaars Eerste kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2022 

Lees ook: Winnaars Tweede kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2022

De strijd om de Ring gaat binnenkort verder in de vierde en tevens laatste kwalificatieronde. Vanaf dinsdag 19 juli kan er gestemd worden op de programma’s die tussen 1 mei en 1 augustus 2022 minimaal twee keer zijn uitgezonden.

Meer over