Alles wat je moet weten

Het 53ste Gouden Televizier-Ring Gala wordt een spektakel

Donderdag wordt de 53ste Gouden Televizier-Ring uitgereikt op het leukste gala van het jaar. Wat staat er allemaal te gebeuren?

De Ring, de Zilveren Sterren, Talent Award, Gouden Stuiver en Digital Impact Award worden donderdag 11 oktober uitgereikt in Amsterdam en je kunt alles live op televisie volgen. De live-uitzending met de Rode lopershow begint om 20.30 uur op NPO 1, het Gala zelf start om 21.10 uur. 

Dit is tot nu toe bekend over het Ring-Gala van dit jaar:

De genomineerden

Beau five days inside, De luizenmoeder en Expeditie Robinson maken dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. Donderdag kan het Nederlands publiek een van deze programma's naar de overwinning stemmen. Maar er is meer!

Zilveren sterren

Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Johnny de Mol zijn in de running voor een Zilveren Televizier-Ster Presentator. Chantal Janzen, Eva Jinek en Geraldine Kemper strijden om de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice.

In de categorie Zilveren Televizier-Ster Acteur/Actrice is het een vrouwengevecht geworden. Ilse Warringa, Jennifer Hoffman en Lies Visschedijk zijn de drie genomineerde actrices in die categorie.

Televizier Talent Award

Ellie Lust, Kaj Gorgels en Nienke Plas zijn genomineerd voor de Televizier Talent Award 2018.

Digital Impact Award

Deze Award is in het leven geroepen om tv-makers te eren die net dat beetje meer bieden aan hun publiek. Een extra ervaring die kijkers online mobiliseert en enthousiasmeert waardoor tv-kijken nog leuker wordt. Expeditie RobinsonZondag met Lubach en Wie is de Mol? maken kans op de Digital Impact Award.

Gouden Stuiver

De prijs van populairste jeugdprogramma van het jaar gaat naar Bommetje, De eindmusical of De viralfabriek. Zij zijn de drie genomineerden voor de Gouden Stuiver 2018.

Jan Smit en Rik van de Westelaken

Jan is natuurlijk een veteraan als presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala, Rik doet het voor de eerste keer. Het duo kondigde hun samenwerking op originele wijze aan.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Met @jansmitcom ga ik iets heel leuks doen. Wees gerust: geen duet 😉

Een bericht gedeeld door Rik van de Westelaken (@rik_van_de_westelaken) op

AFAS Live

Net als de vorige twee jaren is AFAS Live in het sfeervolle Amsterdam-Zuidoost de locatie waar alle BN'ers zich donderdag verzamelen in hun allermooiste robe en smoking. Mocht je erheen willen om al dat moois in het echt te aanschouwen; er zijn nog een paar kaarten beschikbaar.

Optredens

Over de openingsact kunnen we twee dingen zeggen: hij is altijd spectaculair en altijd geheim. Op verklappen staat als straf waterboarding, dus wordt er niet gelekt op deze plek. We kunnen wel zeggen dat de Spaanse hunk Alvaro Soles komt zingen waardoor heel AFAS in een klap in zomerse sferen zal verkeren.

Uitreikers

Hij is donderdag bij ons! De ideale schoonzoon, the one and only Glory wereldkampioen kickboksen, Rico Verhoeven. Rico reikt de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice uit. Hij stapt dus weer de ring in, maar dit keer loopt hij weinig gevaar op klappen.

Ook regisseur Michiel van Erp is van de partij, hij reikt de Zilveren Ster Acteur/Actrice uit.

Rode lopershow

Frits Sissing en de enige echte Britt Dekker staan op de rode loper en vragen de sterren de smoking van het lijf. Hun rode lopershow wordt live uitgezonden op NPO 1 om 20.30 uur.

Hoe kun je stemmen?

Nog even de praktische zaken. Want hoe leuk al die glitter en glamour ook is, het draait natuurlijk om de prijzen. Op de avond zelf kun je nog stemmen op je favoriete programma voor de Gouden Televizier-Ring. Dat kan als volgt: 

Telefoon:
Voor Ring-genomineerde Beau Five Days Inside
Bel 0909-8851 of SMS ‘Ring 1’ naar 9090

Voor Ring-genomineerde De Luizenmoeder                
Bel 0909-8852 of SMS ‘Ring 2’ naar 9090

Voor Ring-genomineerde Expeditie Robinson                 
Bel 0909-8853 of SMS ‘Ring 3’ naar 9090

Op de Gouden Stuiver, Talent Award, Digital Impact Award en de Zilveren Sterren kan niet meer gestemd worden.

Online:
Ga naar avrotros.nl/live en breng daar je stem helemaal gratis uit!

Liveblog

We houden op Televizier.nl ook dit jaar weer een liveblog bij van de uitzending met daarin de leukste momenten, de mooiste foto's en alle info zodat je niets mist van het 53ste Gouden Televizier-Ring Gala.

Meer over:

Reageren