Interview: Cornald Maas

21 oktober 2011 00:02 | televizier-ring | Door Televizier

De nieuwe presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala is Cornald Maas. En met hem slaat het beroemde Gala een andere koers in: het wordt allemaal strakker en sneller

Nee, Cornald Maas (49) heeft niet alleen verstand van het Songfestival; hij is ook een van de grootste tv-kenners van Nederland. De oud-tv-recensent en radio- en tv-presentator hoefde zich dan ook niet in te lezen voor het Gala; hij weet alles al over elke genomineerde.

Ben je ook niet in de leer gegaan bij je voorgangster, Chantal Janzen?
„Nee, want ik ga het heel anders doen dan Chantal, zonder toeters en bellen en zeker niet zingend. Ik ben meer een gastheer. Ik zal niet tussen de genomineerden op de bank kruipen om elk kwartier te vragen of ze nog zenuwachtig zijn. Het wordt een strakkere show, met meer tempo. Maar ik hoop vooral dat mijn passie voor het medium door zal sijpelen. Ik heb altijd tv gekeken, ik heb er altijd over geschreven, ik sta hier niet zomaar.”

Laten we de genomineerden doornemen. Wat vind je van The Voice of Holland?
„Ik kijk zelf met veel plezier naar The Voice omdat het een zangwedstrijd is waarin het draait om kwaliteit. Volgens mij is het de gedoodverfde winnaar.”

En Wie is de Mol?
„Het programma is voor de vijfde keer genomineerd en ik gun ze de prijs. En niet alleen omdat het een programma van de AVRO is. Het afgelopen seizoen van De mol was het spannendste seizoen ooit.”

En Voetbal International...
„Ik ben geen vaste kijker, maar ik zie wel dat het een leuk, levendig programma is. Wilfred en Johan lijken mannen van stavast, maar zijn tegelijkertijd Brabantse tantes die elkaar in de haren vliegen als ware het een handwerkclubje. Ik verheug me al op het schakelen van CarrĂ© naar de studio van Voetbal International en het bijbehorende nurkse gezicht van Johan Derksen.”

Wordt het Gala weer een wervelende show?
„We vieren televisie, maar niet op een tuttige manier. Er zit een geweldig showblok in over zestig jaar tv, veel fragmenten en de prijzen worden uitgereikt door bijzondere mensen uit de Nederlandse tv-geschiedenis.” Wat trek je aan? „In elk geval geen smoking. Maar ik moet nog naar het pakken overleg.”

Meer over