Interview: Irene Moors

20 oktober 2011 00:05 | televizier-ring | Door Televizier

Op vrijdag 21 oktober is in Koninklijk Theater Carré de feestelijke uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. The Voice of Holland, Wie is de Mol? en Voetbal International hebben een nominatie voor de belangrijkste publieksprijs van Nederland. Dat betekent klotsende oksels voor alle kanshebbers. Irene Moors won vorig jaar met Carlo Boszhard de Ring voor typetjesprogramma De TV Kantine en weet precies hoe het voelt om nagelbijtend in Carré te zitten. Ze haalt herinneringen op aan die mooie avond, een jaar geleden.

Kun je je nog veel herinneren van de avond?
„Ik weet nog dat de aanloop heel heftig was. We waren overal geweest om het programma te promoten, en ik had heel erge jurkenstress. Ik was van plan een gewone jurk aan te trekken, maar iedereen om me heen zei dat ik iets bijzonders aan moest. Op het laatste moment heb ik nog een glitterjurk geregeld, met enorme sieraden. Na dat nerveuze gedoe nam ik me voor om een leuke avond te hebben. En dat lukte. Het was natuurlijk supergaaf om daar als budgetprogramma te zitten naast de andere genomineerden Wie is de Mol? en Ik hou van Holland.”

Was je niet nerveus?
„Alleen op het eind van de avond ging het mis. Op het moment dat André van Duin opkwam om de winnaar van de Ring bekend te maken, was ik rustig. Tegen het eind van zijn praatje had ik het niet meer. Elke keer dacht ik dat hij met de uitslag kwam en dan deed-ie het toch weer niet...”

Wat gebeurde er toen je won?
„De hele avond was een roes, ik had binnen de kortste keren 150 sms’jes binnen en ik was Carlo de hele avond kwijt. We moesten heel veel pers te woord staan, dus dan zet je het niet op een zuipen. Later die nacht heb ik het in mijn keuken met wat vrienden nog heel lang gevierd.”

En in de weken daarna?
„De volgende dagen werd ik door iedereen op straat gefeliciteerd, ik kreeg wat extra’s bij de slager en de drogist en een felicitatiebrief van de burgemeester. Maar het allerleukste aan de prijs vind ik dat we nu bij de geschiedenis van de televisie horen.”

Waar is de Ring nu?
„Het origineel staat zeer terecht bij Carlo; hij heeft ’m pontifi caal in de woonkamer gestald. Als je binnenkomt, glimt-ie je tegemoet. Ik heb een replica op het trofeeënplankje op mijn kantoor staan. Het liefst zou ik de Ring heel vaak omdoen; ik vind ’m prachtig. Maar ik ben bang dat mensen dat opschepperig vinden.”

Heb je al een jurk voor de uitreiking van dit jaar?
„Mijn dochter is op 21 oktober jarig, dus ik blijf thuis. Ik zit waarschijnlijk in een joggingbroek op de bank te kijken. Maar dan heb ik het ook heel leuk.”

Meer over