Winnaars derde voorronde Gouden Televizier-Ring 2016

25 mei 2016 13:27 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© William Rutten

Geer & Goor: Zoeken een hobby!, De HokjesmanKoken met Van BovenLangs de oevers van de Yangtze en Zondag met Lubach kregen de meeste stemmen in de derde kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2016.

Het is Gordon en Gerard Joling gelukt: ze maken kans op de Gouden Televizier-Ring 2016. Hun programma Geer & Goor: Zoeken een hobby! heeft namelijk de top-5 gehaald van de derde voorronde van de publieksprijs. Het is daarmee direct geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2016.

De overige vier titels die nu al zijn gekwalificeerd voor de selectielijst zijn alle afkomstig van de VPRO. De top-5 van Kwalificatieronde 3 van de Gouden Televizier-Ring 2016 ziet er als volgt uit (in alfabetische volgorde):

  • Geer & Goor: Zoeken een hobby! (RTL 4)
  • De Hokjesman (VPRO)
  • Koken met Van Boven (VPRO)
  • Langs de oevers van de Yangtze (VPRO)
  • Zondag met Lubach (VPRO)

Diverse top-5

“Het is een opvallende en zeer diverse top-5, met een populair amusementsprogramma, een intelligente talkshow en prachtige reportageseries”, vindt Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier. “De liefhebbers van deze tv-producties hebben dan ook massaal gestemd, om zo hun favoriet aan een Ring te helpen. En dat is precies waar deze voorrondes om draaien: het publiek bepaalt welke programma’s mogen meedoen in de race om de Gouden Televizier-Ring 2016. De kijker heeft echt invloed op deze publieksprijs.”

Eerdere voorrondes

In twee eerdere voorrondes heeft het publiek de volgende titels al gekwalificeerd: Chantal Blijft Slapen (RTL 4), Floortje naar het Einde van de Wereld (Vara), Heel Holland Bakt (Omroep Max), Penoza (KRO-NCRV), Overspel (Vara), Divorce (RTL 4), Dokter Deen (Omroep Max), Mindf*ck (Avrotros), Moordvrouw (RTL 4), Over Mijn Lijk (BNN)

Vierde ronde

De vierde en laatste kwalificatieronde zal plaatsvinden in juli/augustus; ook de top-5 van deze voorronde wordt direct geplaatst op de selectielijst van de Ring. Het Nederlandse publiek heeft dan 20 titels gekwalificeerd, de redactie van Televizier geeft in augustus nog eens 5 wildcards weg. In totaal staan er zo 25 programma’s op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2016.

Televizier-Ring Gala

Vanaf woensdagavond 24 augustus kan iedereen stemmen op zijn favoriete (kinder)programma en tv-persoonlijkheid tijdens de Gouden Televizier-Ring Verkiezing op Televizier.nl/ring. De drie genomineerden per categorie worden bekendgemaakt op maandag 26 september; wie de Gouden Televizier-Ring, Zilveren Televizier-Sterren, Gouden Stuiver en de Televizier Aanstormend Talent Award hebben gewonnen, wordt duidelijk tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. AVROTROS zendt dit op donderdag 13 oktober live uit op NPO 1.

Lees ook:
Dit zijn de drie finalisten voor de Gouden Televizier-Ring 2016

Meer over