Meerdijk op de schop

GTST-makers reageren op exit Britt Scholte

14 november 2019 12:04 | tv-serie | Door Faye Heijnis

© ANP
GTST-acteurs Britt Scholte (Kimberly Sanders) en Floris Bosma (Rover Dekker) verlaten binnenkort Meerdijk. Volgens geruchten, zou dit aan hun acteerpresentaties liggen. De makers vertellen nu hoe het écht zit.

Twee dagen nadat Britt vertelde dat de exit voor haar 'als een klap kwam' en ze teleurgesteld is

Veranderingen achter de schermen

Endemol Shine/RTL bevestigt nu tegenover de Telegraaf dat de makers hebben besloten om Britt en Floris uit de serie te schrijven. "Dat heeft overigens niets met hun acteerkwaliteiten te maken. Achter de schermen zijn we al een tijdje bezig met het doorvoeren van een aantal veranderingen en daarbij kijken we ook continu naar de samenstelling van de cast. Om nieuwe impulsen door te voeren, zijn veranderingen soms noodzakelijk en ontkom je er helaas niet altijd aan dat je ook mensen moet teleurstellen."

Te jonge cast 

Tijdens de najaarspresentatie van RTL, vertelde zenderbaas Peter van der Vorst dat de GTST-cast vrij jong is, "waardoor de oudere kijker zich niet helemaal meer in de personages herkent". Wellicht heeft dat het laatste zetje gegeven.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Afgelopen dagen heb ik veel vragen gekregen rondom GTST. En bij deze kan ik zeggen dat het klopt. Het GTST avontuur is helaas afgelopen voor mij. In de basis was het een besluit van de schrijvers en kwam dat best als een klap. Je kan wel zeggen dat ik teleurgesteld was. Ik heb de afgelopen 3 jaar met ontzettend veel liefde en plezier meegewerkt aan deze productie, veel geleerd en genoten. Ik ga mijn collega’s mega missen. Van Crew tot Cast. Maar inmiddels zijn er al heel veel ontwikkelingen bezig met nieuwe projecten en waar ik heel enthousiast van wordt. Ik sta niet stil en er komen hele toffe projecten aan 😏!! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat de toekomst mij gaat brengen ❤️ Bye Kimberly Sanders het was een cadeautje om je te mogen spelen 😘

Een bericht gedeeld door Britt Scholte (@brittscholte) op

Meer over