National Geographic maakt dramaserie over ISIS

20 juli 2016 15:42 | tv-serie | Door Televizier

© Channel 4

Televisiezenders National Geographic en het Britse Channel 4 gaan samenwerken voor een nieuwe dramaserie over militante groep ISIS. Dat meldt The Hollywood Reporter. De regie is in handen van Golden Globe-winnaar Peter Kosminsky. 

De samenwerking tussen National Geographic en Channel 4 vertelt een fictief verhaal, maar wordt ondersteund door verschillende bronnen met feitelijke informatie. De serie gaat over vier Britse mannen en vrouwen die hun thuis achterlaten om zich aan te sluiten bij ISIS in het Syrische Raqqah.

Ontsnappen Aan De Islamitische Staat

Het is niet de eerste serie die Channel 4 wijdt aan de rebellenorganisatie. Eerder maakte de zender al de documentaire Ontsnappen Aan De Islamitische Staat (foto). De nieuwe serie, die juist gaat over ISIS-sympathisanten, wordt in 2017 verwacht.

Confronteren met een globaal probleem

Beth Willis, hoofd van de de drama-afdeling van Channel 4, spreekt van een 'fascinerend fictief verhaal, dat licht schept boven een onbekende en onvoorstelbare wereld'. "Het is een authentiek drama, waarin het mogelijk is om vragen te  stellen en de confrontatie te zoeken met een ongelooflijk complex en urgent globaal probleem", aldus Willis tegenover The Hollywood Reporter.

Meer over