Nieuw Net5-programma OverWinnaars met Arie Boomsma

20 april 2016 16:05 | tv-serie | Door Televizier

© Hermien Lam - KRO

Presentator Arie Boomsma helpt in het nieuwe programma OverWinnaars jongeren die rondlopen met een groot probleem en daar vanaf willen.

In elke aflevering volgt hij drie jonge mensen die op een keerpunt in hun leven staan en willen afrekenen met de lastige kwestie waar ze dagelijks mee worstelen.

Obstakels overwinnen

Arie volgt de jonge mensen in hun dagelijks leven en zoekt uit hoe het probleem begon, wat de jongeren willen bereiken en welke stap daarvoor nodig is. "Dit is televisie zoals ik die het liefst maak; over mensen die de obstakels in hun leven overwinnen. Ze nemen het heft in eigen hand. Een prachtig moment in het leven!", zegt Arie Boomsma.

Terugvechten

De lastige kwesties waar ze korte metten mee maken, variëren enorm. Van een jongen in coma heeft gelegen en zich terugvecht in het leven tot een jonge vrouw die aan zelfbeschadiging deed, maar nu mooie tatoeages over haar littekens wil zetten. En van het overwinnen van vliegangst door voor het eerst in lange tijd in een vliegtuig te stappen tot het verslaan van anorexia.

Gezichtsaandoening

Ook zien we een meisje met een gezichtsaandoening die daardoor op straat wordt uitgescholden en nagestaard. Zij wil voor eens en voor altijd duidelijk maken dat ze het zat is om op haar uiterlijk beoordeeld te worden. 

Arie

De presentator maakte vorig jaar de overstap van de KRO naar Net5. Hij maakte eerder al diverse maatschappelijke programma's. Bij Net5 presenteerde hij begin dit jaar The Island. Met dit programma maakte hij nog niet zo'n klapper.

OverWinnaars is vanaf zondag 8 mei om 21.45 uur te zien op Net5. Bekijk de preview van het programma hieronder.

 

Meer over