Nieuw WNL-programma De Zaak van je Leven

3 juni 2016 14:21 | tv-serie | Door Televizier

© WNL

In de nieuwe driedelige WNL-serie De zaak van je leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende onderzoeken. Zij vertellen hun kant van het verhaal.

Rechercheurs werken aan talloze moordzaken, maar één zaak blijft hen voor altijd bij. Dat is waar het allemaal om draait in het nieuwe misdaadprogramma.

Maaike

De serie is bedacht en gemaakt door Maaike Timmerman, bekend van het tv-programma Goedemorgen Nederland. "Ik kijk zelf alle crimi's en politieseries op tv en Netflix, maar wilde heel graag eens laten zien hoe je nou ècht een moord oplost."

Rob Boon

Maaike is samen met Rob Boon 4 juni te gast bij WNL op Zaterdag om te praten over het nieuwe programma. Rob is coördinator van het Coldcases-team Midden-Nederland en één van de hoofdpersonen in de eerste aflevering.

Moord door oude bekende

De eerste uitzending van 29 juni 2016 gaat over de moord op de 11-jarige Arthur. Al snel werd duidelijk dat hij seksueel was misbruikt en later vermoord. Jarenlang zochten de rechercheurs Rob en Jan verbeten naar de dader. Twintig jaar later werd die min of meer bij toeval gevonden en de Utrechtse korpschef bleek hem al veertig jaar goed te kennen.  

De zaak van je leven is vanaf woensdag 29 juni om 21.00 uur te zien is bij NPO2.

Meer over