Penoza krijgt hoogstwaarschijnlijk vierde seizoen

14 februari 2014 15:02 | tv-serie | Door Televizier

Het is zeer waarschijnlijk dat de thrillerserie Penoza een vierde seizoen krijgt. De Nederlandse hitserie met Monic Hendrickx in de hoofdrol kent al drie succesvolle seizoenen.

Producent Alain de Levita liet aan BNR Nieuwsradio weten: “Er is nog niets definitief. We zijn nog aan het ontwikkelen en aan het kijken wat voor verhalen daar uitkomen. Maar ik ga er vanuit dat de vierde serie er gaat komen.”

Tenzij ze dood is

De televisiemaker wil in ieder geval graag door met Monic Hendrickx in de hoofdrol. Maar, de Levita houdt wel graag een slag om de arm: “Tenzij ze dood is natuurlijk.”

Levensbedreigende situatie

Dat Carmen van Walraven, het personage van Monic, dood zou kunnen zijn is niet geheel ondenkbaar. Aan het einde van het derde seizoen werd ze namelijk neergeschoten door haar voormalige handlanger, de hardhandige crimineel Barry. Het leverde een onvervalste cliffhanger op.

Red Widow

De serie Penoza wordt sinds 2010 uitgezonden door de KRO en is zelfs zo succesvol, dat de Amerikaanse zender ABC een remake maakte van de serie: Red Widow. Helaas ging daar al na 1 seizoen de stekker uit, wegens tegenvallende kijkcijfers.

Verbazing

De Amerikanen waren verbaasd over het lage bedrag dat er in Nederland beschikbaar is voor de serie. “Van het geld dat de pilot daar kostte kunnen we in Nederland twee series maken. Dat is voor hen moeilijk te bevatten.”

Monic Hendrickx kreeg een Televizier-prijs uitgereikt voor de serie.

Meer over