Valentijn duikt in de kunstwereld in Heer en Meester

18 januari 2014 16:30 | tv-serie | Door Televizier

Dandy annex amateurdetective Valentijn Bentinck duikt in dramaserie Heer en Meester de kunstwereld in. Hij hoort van officier van justitie Suze Geleijnse dat er vervalste schilderijen van Breitner in omloop zijn.

Sterker nog, het werk van de schilder dat Valentijn zelf onlangs kocht, blijkt ook niet echt te zijn. De steenrijke avonturier gaat samen met Suze naar het Haagse Gemeentemuseum om meer over deze zaak te weten te komen.

Russische kunstenaar

Daar is ook een tentoonstelling van een Russische kunstenaar die kunstobjecten maakt van lichamen van overleden mensen. Een daarvan blijkt van een veilingmeester te zijn die niet op een natuurlijke wijze aan zijn eind is gekomen. Valentijn gaat op onderzoek uit en haalt zich daarmee veel ellende op de hals.

Verleden

Intussen probeert hij ook het nodige uit te vinden over zijn familie. Het enige wat hij weet is dat hij op jonge leeftijd te vondeling is gelegd, met een goed gevulde bankrekening op zijn naam.

Jaren op de plank

Het idee voor Heer & Meester – charmante playboy met onbekend verleden gaat op boevenjacht – bestaat al lang. Producent Willem Zijlstra vertelde aan De Telegraaf dat het verhaal al 12 jaar op de plank ligt en oorspronkelijk was bedoeld voor RTL 4. 'Een goed verhaal blijft een goed verhaal. Ik ben ontzettend blij dat Jan Slagter van Omroep Max hier brood in ziet, al heeft het wel iets onwerkelijks na al die jaren.'

Heer en Meester, 21.30 uur (Nederland 1)

Meer over