Valentijn verdwijnt in het gekkenhuis

8 januari 2014 16:31 | tv-serie | Door Televizier

Om een crimineel te kunnen oppakken, gaat Valentijn als patiënt undercover in een tehuis voor rijke psychiatrische patiënten.

Suze (Sytske van der Ster) is in Heer en Meester een op mysterieuze wijze verdwenen afperser op het spoor. Er zijn aanwijzingen dat deze Michiel Struiken zich in de psychiatrische kliniek Huize Boschrust bevindt.

Daan Schuurmans

Sytske, die in de serie de rol van officier van justitie Suze Geleijnse speelt, vertelt over de aflevering: „Boschrust is een huis voor geestelijk onevenwichtigen van zeer rijke komaf. Ze vraagt Valentijn (Daan Schuurmans) om er undercover te gaan om de boel uit te zoeken. Een lastige klus, want het is daar ontzettend streng beveiligd. Hij doet zich daarom voor als een zeer rijke patiënt met een verzonnen psychische aandoening en checkt in in Boschrust.” Op papier is dat een prima idee, maar de praktijk blijkt anders te gaan: „Zoals gewoonlijk loopt het plan helemaal mis.”

The Saint

De eerste aflevering hadden veel kijkers nog niet door dat Heer en Meester niet bloedserieus bedoeld is. Het is een actieserie met een knipoog à la The Saint met Roger Moore. En Daan Schuurmans speelt zijn rol van verveelde, charmant playboy heel goed. Maar serieus of niet, de serie is tot nu toe weer een groot succes voor Omroep Max met wekelijks 1,2 miljoen kijkers.

Meer over