Wouter Bos 'kwaad' op goedgelovige kijkers House of Cards

22 juli 2016 10:53 | tv-serie | Door Televizier

© A-film.

Voormalig politicus Wouter Bos wordt naar eigen zeggen kwaad op kijkers van House of Cards die denken dat de serie op de echte politiek lijkt. Dat vertelt Bos in gesprek met de Volkskrant. De PvdA-man kijkt liever naar de politieke serie The West Wing

House of Cards draait om Francis "Frank" Underwood (Kevin Spacey), een policitus in Washington D.C. die geen enkele methode uit de weg gaat om hogerop te komen. Volgens Bos lijkt deze serie totaal niet op de werkelijkheid.

Metro

"House of Cards vind ik ook fantastisch, maar ik word kwaad als ik mensen hoor zeggen dat dat de echte politiek is", aldus Bos in de Volkskrant. "Een politicus die een journalist voor de metro duwt om hogerop te komen is heel ver gezocht. Het knappe van de makers is dat ze daarmee wegkomen."

The West Wing

De voormalig politicus verkiest het realistischere The West Wing boven House of Cards. "The West Wing is de geromantiseerde versie van de politiek in het Witte Huis. In The West Wing zegevieren zeven seizoenen lang wijsheid, retorica en het recht."

Verleden

De serie doet Bos denken aan zijn eigen tijd in de Haagse politiek. "Er zit de romantiek in van jarenlang met elkaar werken in een kleine ruimte en alles samen doen. Dat appelleert wel aan mijn eigen ervaringen. Gun mij de illusie dat The West Wing dichterbij de realiteit staat."

Meer over