Terug naar 2016...

Vergeten detectiveserie Odds afgestoft voor Videoland

19 juli 2022 23:12 | videoland | Door Jef Willemsen

© Videoland
Videoland kondigde in 2016 met gepaste trots Odds aan, een nieuwe detectiveserie met Tygo Gernandt en Willem Voogd. Daarna bleef het heel lang stil... tot nu.

Enigszins eigenaardig is het wel: een prijzige tiendelige misdaadreeks jarenlang zonder opgaaf van reden op de plank laten liggen. Toch gebeurde dat met Odds

Bijzonder duo

In Odds draait alles om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de geboren analyticus Tom (Willem Voogd) en Neil (Tygo Gernandt) een charmeur die geniet van het leven. Wat de mannen gemeen hebben: ze zijn schatrijk geworden door te gokken op sportwedstrijden. 

Misdaad 

Onder opmerkelijke omstandigheden besluit het duo als detectives aan de slag te gaan. Het lukt ze wonderwel om de meest complexe zaken op te lossen. De moeilijkste misdaden blijken een eitje voor het stel speurneuzen.

Oscar Aerts

Naast Tygo Gernandt en Willem Voogd zijn er in Odds rollen weggelegd voor Oscar Aerts en Hannah Hoekstra. In een persbericht werd beloofd dat Odds zou starten in januari 2017, maar die datum werd later ingetrokken. Waarom de serie vervolgens een dikke vijf jaar op de plank heeft gelegen is niet duidelijk. Op zijn Instagrampagina grapt Aerts dat hij de boosdoener was: hij kon al die tijd geen vrij momentje vinden om wat van zijn dialogen opnieuw op te nemen. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Oscar Aerts (@oscaraerts)

Odds is vanaf dinsdag 2 augustus te zien op Videoland.

Meer over