Obama 'roast' Donald Trump

1 mei 2011 12:55 | youtube-hits | Door Televizier

Nadat Donald Trump de Amerikaanse president er eerder deze week toe dwong om diens geboortecertificaat te publiceren, nam Barack Obama zaterdag zoete wraak. 

Als een ware stand up comedian zet hij de miljardair op zijn plaats tijdens het jaarlijkse diner voor correspondenten van het Witte Huis. Trump overweegt zich kandidaat te stellen voor de volgende presidentsverkiezingen en probeerde aan te tonen dat Barack Obama in Kenia geboren zou zijn en dus nooit president had mogen worden. De president maakte deze week een einde aan de kwestie door zijn originele geboortecertificaat te publiceren.

Geboortevideo

Maar zaterdag zag de president zijn kans schoon om de vastgoedmagnaat terug te pakken en de spot met hem te drijven. Tijdens het diner voor Witte Huis-correspondenten, waarbij Trump ook aanwezig was, kondigde Obama aan zijn originele geboortevideo te laten zien.

"Ik waarschuw jullie, in vijftig jaar heeft niemand dit gezien. Zelfs ik niet", sprak hij. Tot hilariteit van de aanwezigen werd vervolgens een geboortescène getoond uit The Lion King.

Donald Trump

Even later krijgt Trump er persoonlijk van langs. "Niemand is trotser dat deze geruchten tot stilte zijn gebracht dan 'de Donald'. Nu kan hij zich eindelijk concentreren op de dingen die er echt toe doen, als 'is de maanlanding in scène gezet?', 'Wat gebeurde er echt in Roswell?' En 'waar zijn Biggie en Tupac?'"

Ten slotte suggereert de president dat Donald Trump wel verandering zou kunnen brengen als president, waarna een bewerkte foto verschijnt waarop het Witte Huis is getransformeerd tot ordinair casino. Nu jij weer, Donald.

Meer over