YouTube hit: Adele zingt Hello unplugged bij SNL

Adele verraste vriend en vijand met haar megahit Hello. Het nummer en de bijbehorende clip breken alle records, maar hoe zou het unplugged klinken?

Dankzij een geluidsman van het Amerikaanse Saturday Night Live (SNL) weten we sinds afgelopen weekend hoe zuiver Adele zingt.

Hello bij SNL

Tijdens de repetities voor de live show nam een anonieme technicus de vocalen van de zangeres op, los van de instrumentale begeleiding. Die beelden werden verspreid op internet en bleken al snel een flinke hit. Niet zonder reden: waar andere zangers en zangeressen vertrouwen op orkestbanden en schaamteloos een potje playbacken staat Adele haar mannetje en haalt ze elke noot met gemak.

Adele unplugged

Fans roemen de unplugged versie van Hello en eerlijk is eerlijk: het doet in weinig af aan de vaak gepersifleerde video van het lied. Zowel de stem als haar expressie en mimiek brengen de dramatische boodschap van het nummer fantastisch over. NBC, de zender die SNL uitzendt, was absoluut niet blij met het gelekte materiaal en is druk bezig alle versies te verwijderen van het internet. Met andere woorden, klik en kijk snel voor het te laat is.

Reageren