YouTube-hit: Nick Nicolai zingt At Last bij Holland's Got Talent

16 april 2016 00:06 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot RTL 4/Holland's Got Talent

Een verrassing bij de tweede auditieronde van Holland's Got Talent: de 18-jarige Nick Nicolai verbaasde vriend en vijand met zijn versie van At Last.

Zowel de jury als het publiek hadden vooraf niet kunnen voorzien wat de ietwat timide, verlegen ogende scholier uit Haasdrecht zou neerzetten.

Gepest

Voordat hij het podium betrad, deed Nick zijn levensverhaal uit de doeken voor de camera. Muziek is zijn lust en z'n leven, maar hij werd op school veel gepest vanwege zijn omvang. Daarnaast klaagden de buren voortdurend over zijn gezang, waardoor z'n ouders zich gedwongen zagen te verhuizen. Al met al maakte Nick niet direct de indruk een ster te zijn, zeker niet toen hij aangaf At Last van soulzangeres Etta James te gaan doen. Vooraf siste Dan Karaty zelfs nog "be nice" naar mede-jurylid Gordon.

At Last

Die vrees bleek volledig ongegrond. Al na de eerste, bijzonder hoge noten van de klassieker pakte Nick de hele zaal in. Iedereen keek gefascineerd naar de scholier wiens optreden nog het meest doet denken aan de verbluffende acts van operazanger Paul Potts en Susan Boyle die ondanks hun onconventionele voorkomen een fantastisch talent bleken te hebben.

Gouden Ticket

De jury hoefde na Nicks' optreden, dat werd beloond met een uitzinnig applaus, dan ook niet lang te twijfelen. Angela Groothuizen overhandigde hem maar wat graag het gouden ticket voor de finale van de talentenjacht.

Meer over