John de Mol vindt het ‘een goed idee’

Jan Slagter benaderd voor Talpa-overstap

18 april 2018 09:42 | actualiteiten | Door Televizier

John de Mol heeft Jan Slagter benaderd voor een eventuele overstap naar Talpa. Slagter voelt er echter niets voor om Omroep MAX achter te laten.

Het aanbod kwam na de AD-column van Angela de Jong, waarin zij voorstelt dat John de Mol Jan Slagter aantrekt als programmabaas. “Wat een goed idee, Jan,” stuurde John via een appje naar de baas van Omroep MAX. Wat Jan antwoordde laat hij in het midden, wel liet hij weten regelmatig met De Mol te praten over “media en allerlei andere zaken.”

Grap

Volgens een woordvoerder van Talpa bleek het bericht een grapje te zijn. Toch zou Jan Slagter een serieus voorstel ook niet aannemen. “Dat ga ik niet doen, omdat Omroep Max bij het publieke bestel hoort.”

Gehele overname

De ouderenomroep kan niet in zijn geheel overgenomen worden door Talpa, de mediawet verbiedt dat en Jan Slagter zou dat niet zien zitten. “Ik vind dat in het publieke bestel een omroep hoort te zijn voor ouderen, net zoals er een omroep is voor jongeren. Daar betalen mensen aan mee. Ik heb het opgericht, dan zou ik het achter moeten laten.”

Lees ook: We gaan pubquizzen bij Omroep MAX.

Meer over