Update

Jos B. verliest kort geding tegen RTL en No Pictures Please om documentaire

29 november 2020 16:00 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© rtl
Jos B. heeft het kort geding tegen RTL en No Pictures Please verloren. Zodoende wordt het tweeluik De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek gewoon uitgezonden zondag en maandag.

Jos B. had een kort geding aangespannen tegen No Pictures Please en RTL om de uitzending van de documentaire De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek te verbieden. Reden voor het kort geding was volgens B.’s advocaat Adi van Koningsveld dat zijn cliënt als dader werd neergezet, terwijl er nog een hoger beroep dient. B. werd op 20 november veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het misbruiken van Nicky Verstappen met fatale afloop.

Drie jaar

Voor de documentaire liep documentairemaker Ewout Genemans drie jaar lang mee met de recherche die de zaak Nicky Verstappen onderzocht. RTL ziet het kort geding met vertrouwen tegemoet. "RTL en No Pictures Please staan nog steeds achter deze zorgvuldig gemaakte documentaire en wij gaan ervan uit dat wij deze morgen kunnen uitzenden."

Twee delen 

Het kort geding dient zondagmiddag om 14.00 uur in de rechtbank in Amsterdam. De documentaire De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek staat vooralsnog in twee delen ingepland bij RTL4. Zondag is vanaf 21.15 uur het eerste deel te zien. Maandag om 20.30 uur is het tweede deel van de documentaire te zien.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ewout Genemans (@ewoutgenemans)

Meer over