Talitha vs Jort

Talitha Muusse verwijt Op1 'seksisme en vriendjespolitiek'

25 juli 2021 10:27 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Wessel de Groot
Vier maanden na haar vertrek bij haar Op1, haalt Talitha Muusse uit naar de bazen aldaar. De presentatrice beschuldigt ze van 'seksisme en vriendjespolitiek'. 

Aanleiding is het recente nieuws over Jort Kelder, die met meer weg lijkt te komen dan Muusse.

Talitha Muusse weg bij Op1

Talitha Muusse stopte in april abrupt met de presentatie van Op1, omdat de makers haar (te) strenge regels oplegde over haar politieke uitingen. Zo liet ze zich in de talkshow namelijk negatief uit over Mark Rutte wat betreft het Omtzigt-debat en werd daarover op het matje geroepen, waarna zij besloot om ontslag te nemen.

Jort mag blijven

Jort Kelder gaf afgelopen week toe dat hij in 2017 een financiële bijdrage deed aan de verkiezingscampagne van Thierry Baudet. Toch presenteerde-ie deze week gewoon weer Op1. Bovendien maakt Jort er geen geheim van vrienden te zijn met Mark Rutte.  

'Iets met seksisme en vriendjespolitiek'

Presentator Tim den Besten legde zaterdag de vinger op die zere plek. "Weet iemand hoe het kan dat Talitha Muusse weg moest bij Op1 omdat haar journalistieke onafhankelijkheid in het geding kwam in verband met politieke uitspraken en Jort Kelder gisteravond gewoon weer Op1 zat te presenteren terwijl hij afgelopen week toegaf dat hij Forum voor Democratie sponsorde?", vroeg hij zich af in zijn Instagram Stories. Waarop Talitha in haar Stories reageerde: "Tsja. Iets met seksisme en vriendjespolitiek in Nederland." 

'Outsider'

Dat zijn pittigere woorden dan ze eerder losliet over haar vertrek. "Ik merkte dat ik daar als outsider kwam en dan heel vaak dingen aankaartte waarna er vervolgens tegenargumenten werden gebruikt waarom mijn perspectief naïef is of niet relevant of niet belangrijk of het niet zo zit", zei ze in mei namelijk

Of er ook consequenties voor Jort komen wat betreft zijn Op1-presentatie, is niet bekend.

Meer over