Niet geschikt

Angela de Jong geeft SBS6-coronashow nog trap na

10 juni 2020 09:33 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© SBS6
De eenmalige coronatalkshow De toekomst van Nederland: ons leven na corona, waarbij Hart van Nederland en het AD de handen ineen sloegen, werd niet heel goed bekeken. Angela de Jong, tv-criticus en in dienst van de krant, zat in de studio om over corona te praten en daar is ze achteraf eigenlijk helemaal niet blij mee.

Angela vindt zichzelf twee weken na dato niet deskundig genoeg om haar mening over het coronavirus te verkondigen. “Er zijn een hele hoop onderwerpen waar ik een mening over heb, maar ik vind dat bij de coronacrisis een pas op de plaats echt wel op zijn plek is”, zegt ze op NPO Radio 1. “Als mensen die daar écht verstand hebben het al niet weten, dan ben ik niet zo arrogant dat ik denk: Angela de Jong heeft wel een mening hoe het allemaal beter kan.”

Niet gedwongen

Toch ging ze wel aan tafel zitten. Boze tongen beweren dat Angela door haar werkgever gedwongen werd om aan te schuiven bij onder anderen Merel Westrik, Jort Kelder en Johan Derksen. “Nee, nee, nee. Als ik niet wil doe ik het niet, maar ik ben gevraagd en het zou over de media gaan. Dan ga ik er zitten. Achteraf vond ik het een leuke ervaring om met Jort en Johan aan tafel te zitten.”

Schamel aantal kijkers 

De toekomst van Nederland: ons leven na corona trok ondanks de aanwezigheid van Angela de Jong en cs. een schamele 298.000 kijkers. Daarmee wist het programma niet eens een plek in de top 25 van dinsdag 26 mei te bemachtigen.

Meer over