'Drugsverslaafde'

Angela Groothuizen verklaart blunder Voice Senior

24 juli 2020 09:13 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL
Angela Groothuizen lekte de comeback van Gerard Joling bij The voice senior en baalt behoorlijk. Bij RTL Boulevard reageerde ze op het incident.

RTL was van plan de onthulling van Joling als vierde Voice senior coach groots aan te pakken. Aan de hele PR-campagne kwam vroegtijdig een einde toen Angela de persfoto's met Gerard al op haar Instagram slingerde.

Geschrokken

De onthulling zou gebeuren via een paginagrote advertentie in het AD, ter waarde van zo'n 25.000 euro. Maar dankzij Angela was de verrassing eraf. Bij Boulevard gaf Groothuizen toe dat het inderdaad een hele vervelende fout was en dat de persafdeling flink geschrokken was. Maar ze heeft er een eenvoudige verklaring voor: "Het zijn gewoon drukke weken, ik ben aan het verhuizen, mijn dochter was ook jarig en ik moest nog wat inspreken, zo’n dag. En ineens bedacht ik: ik moet nog wat posten. Ik had een mail voorbij zien komen met foto’s."

Verkeerd mailtje

In de haast keek Angela niet secuur genoeg: "Het bleek om twee mailtjes te gaan: een met foto’s zonder Gerard en een met foto’s waarop hij is te zien. Ik had die eerste mail niet eens gezien". Zo kwamen de beelden vroegtijdig op straat te liggen, maar Angela bekijkt het van de positieve kant: "Uiteindelijk heeft het ervoor gezorgd dat iedereen erover schreef. Ik had het verpest en nu hadden we lekker veel publiciteit."

Goede sfeer

De PR-misser doet geen afbreuk aan de sfeer tussen de coaches die inmiddels al begonnen zijn aan de opnames van het derde seizoen van de talentenjacht: "Ik hoorde dat Gerard me had uitgemaakt voor drugsverslaafde", lacht Angela.

Meer over