Radar

Antoinette Hertsenberg wil niet meer opdraven in de TV Kantine

13 januari 2020 09:25 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS/nicokroon

Antoinette Hertsenberg kijkt tien jaar na dato licht ongemakkelijk terug op haar optreden in de TV Kantine. De presentatrice was in 2011 in een thema-uitzending te zien als The Wizard of Tros.

"Ik heb er destijds lang over getwijfeld. Ik heb het gedaan omdat ik de heks was, dat vond ik grappig", vertelt Antoinette in gesprek met De Volkskrant. "Later stelden ze voor dat ik de prinses zou zijn. Dat wilde ik niet, dat vond ik zo raar. Toen mocht ik toch de heks zijn."

Zelfspot

Toch vond Hertsenberg het niet voor herhaling vatbaar. "Ik heb er veel goede reacties op gehad, vooral de zelfspot werd gewaardeerd, maar ik voelde mij opgelaten. Ik geloof niet dat dit soort optredens bij mij passen. Ik ben presentator.”

Radar 

Dat doet de 55-jarige Antoinette al bijna 25 jaar als het vaste gezicht van Radar. “In de eerste jaren bracht ik er niet veel van terecht, ik moest veel leren, maar er was een grote meevaller: ik had geen angst voor de camera. Ik word er niet blij van, maar ik ben er ook niet bang voor."

Journalistiek 

Na die 25 jaar is ze nog niet uitgekeken op het journalistieke programma. "25 jaar, het is eigenlijk idioot. Maar het werk past bij me. Er zijn niet zoveel tv-programma's waarin je een journalistiek verhaal kunt vertellen én kunt doorbijten én veranderingen kunt bewerkstelligen. Dat maakt Radar voor mij zo leuk. En daarom blijf ik het maken."

Meer over