Na dit seizoen

Beau stopt met Five Days Inside

Beau van Erven Dorens stopt na dit seizoen met zijn prijswinnende programma Beau five days inside. Volgens hem zijn de instellingen op.

Het tweede seizoen van Five days inside begint vanavond en we kunnen er maar beter van genieten, want meer zullen er niet volgen. In Five days inside verblijft Beau van Erven Dorens een week lang in een instelling die normaal gesproken gesloten blijft voor het publiek. En daar heeft hij ongelooflijk veel succes mee. Vorig jaar won Beau zelfs de Gouden Televizier-Ring voor Beau Five days inside.

Ik hou het voor gezien

Hij bezocht op deze manier al een gevangenis, een hospice, een bejaardentehuis, een jeugdinrichting en een marineschip. En daar kreeg hij ongelooflijk veel lof voor. Maar aan alles komt een einde. Op NPO Radio 2 vertelde Beau: „We zijn nu denk ik wel aan het eind gekomen van dit programma omdat we alle instellingen wel zo'n beetje gehad hebben. Er zijn er nog wel een paar over waar ik zou willen filmen maar daar mogen we niet in dus ik denk dat ik het hierna voor gezien houdt.”

Villa Pardoes

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen verblijft Beau een week in Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen. En daar hield hij het niet droog. „Ik had me voorgenomen niet te huilen, maar dit was gewoon te erg.”

Tot je sokken in de urine

In de Telegraaf vertelt de presentator dat er dit seizoen ook een instelling was waar hij het geen volle week volhield, het ging om een organisatie voor HIV-sekswerkers in Nairobi. "Toen heb ik voor het eerst in de serie gezegd: ik kan hier niet meer slapen. Dat was verschrikkelijk, vond ik echt een nederlaag. Maar je moet wel beseffen dat ik met een mes onder mijn kussen sliep. En dat huis was zó ranzig. Als ik naar de wc wilde, stond ik tot mijn sokken in de urine.”

Beau five days inside is vanaf 26 maart iedere dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4

Meer over:

Reageren