Vanwege corona...

Britain's Got Talent kiest voor volledig virtueel publiek

13 augustus 2020 09:18 | amusement | Door Jef Willemsen

© ITV
Britain's got talent gaat vanwege de aanhoudende dreiging van het coronavirus een volledig virtueel publiek inzetten in het nieuwe seizoen van de talentenjacht.

Producenten bevestigen de beslissing om de rest van het seizoen af te maken zonder fans in de zaal.

Audities

Daardoor gaat het nieuwe seizoen er wel wat gekkig uitzien. De audities vonden namelijk al plaats vóór de uitbraak van het virus, waardoor de eerste afleveringen er als vanouds uitzien met uitzinnig publiek en kandidaten die elkaar in de armen vallen. Aan de vooravond van de opnames van de halve finales is daar geen sprake meer van. 

Zoom publiek

De makers weten nog niet precies hoe ze het virtuele publiek bij de opnames van Got talent gaan verwerken. Er is een mogelijkheid om mensen via Zoom vanuit hun eigen huis mee te laten kijken. Ook is het idee geopperd om publiek in aparte ruimtes via videoschermen in de zaal te projecteren. Dit is de wijze waarop Holland's got talent het nieuwe seizoen heeft gedraaid.

Simon Cowell

Daarnaast zit Britain's got talent met de verwondingen van Simon Cowell. Het opperjurylid brak zijn rug bij een e-bike ongeval en is voorlopig uit de roulatie. De verwachting is dat Cowell ook virtueel aanwezig is bij de halve finales van Britain's got talent.

Meer over