Voor Jumbo...

Buddy Vedder schrijft Sinterklaasboek

Buddy Vedder maakt zijn auteursdebuut. Het 24-jarige multitalent schreef de tekst voor het nieuwe Sinterklaas prentenboek Cadeautjes met pootjes.

Buddy's Sinterklaasboek is een initiatief van supermarktketen Jumbo. Jaarlijks benadert het bedrijf BN'ers om verhalen te schrijven over de goedheiligman. Vorig jaar was dat onder meer Humberto Tan, ditmaal was het de beurt aan Buddy en zijn AVROTROS-collega Jill Schirnhofer.

Pakjesproblemen

In het boek van Buddy is te lezen hoe het Sinterklaasfeest in het water dreigt te vallen als de stoomboot van de Sint en de meevarende pakjesboten op zee in een storm verzeild raken. Alle cadeautjes en Pieten worden overboord geslingerd, maar een poepende zeemeeuw brengt uitkomst. Jill schreef én illustreerde haar boek Sint op sneakers, wat verhaalt over de dappere pogingen van het meisje Lisa om nieuwe outfits voor Sint Nicolaas en zijn pieterbazen te bedenken.

De boeken van Buddy en Jill zijn tot en met 5 december gratis te verkrijgen bij de Jumbo, bij aanschaf van actie-artikelen.  

Meer over:

Reageren