Muzikale spelshow

Carlo Boszhard presenteert I can see your voice

12 Maart 2020 19:47 | amusement | Door Constance van Amstel

© Nander de Wijk
Carlo Boszhard is de presentator van I can see your voice, de nieuwe muzikale spelshow van RTL 4 waarin alles draait om de vraag of je aan iemand kunt zien of hij kan zingen of juist niet.

Het houdt niet op voor Carlo Boszhard. Na zijn recente successen met The masked singer, De TV Kantine en Married at first sight, krijgt hij van RTL nóg een programma in zijn schoot geworpen. De 50-jarige presentator is het gezicht van I can see your voice, een nieuw format van hetzelfde team dat ook The masked singer verzon. Dat maakt RTL donderdag bekend.

Vals of niet

In I can see your voice doen acht kandidaten er alles aan om een panel van bekende mensen uit de muziekindustrie ervan te overtuigen dat ze kunnen zingen. Elke ronde valt er iemand af tot er nog een kandidaat overblijft. Hij of zij zingt vervolgens een duet met een bekende Nederlandse artiest. En blijkt of de winnaar kan zingen of zo vals zingt als een kraai.

Twijfel bij Carlo

Eerder zinspeelde Carlo al op deze nieuwe klus in zijn column voor Televizier. Zonder te verklappen over welk programma het ging, schreef hij wel lang getwijfeld te hebben: "Niemand heeft de wijsheid in pacht. Het is een mix van vele factoren of iets juist wel of niet werkt op tv. Dus lig ik in bed te woelen en vraag ik aan iedereen om me heen wat ik moet doen. Totdat ik het programma uitleg met een lach op mijn gezicht en stiekem niet kan wachten om het uit te voeren. De dankbaarheid om gevraagd te worden en het plezier van tv maken is simpelweg te groot."

De wijze Joling

Uiteindelijk was het de 'wijze filosoof' Gerard Joling die hem over de streep trok: “Als je niet tegen het geritsel van de bladeren kan, moet je het bos niet ingaan”, zei een grote filosoof mij ooit. Zijn naam is Gerard Joling! En dus heb ik gezegd: ik ga het doen!"

Carlo Boszhard en I can see your voice zijn vanaf vrijdagavond 8 mei vijf weken lang te zien bij RTL 4.

Meer over