Door corona

Chateau Meiland annuleert alle boekingen

Alle reserveringen voor het chateau van de Meilandjes zijn geannuleerd. Dat blijkt uit een mail die naar alle gasten is verstuurd.

In de mail is te lezen dat het voor de Meilandjes niet mogelijk is om met de coronamaatregelen de tent draaiende te houden. De mail is verstuurd naar aanleiding van het bericht dat Frankrijk weer toeristen gaat toelaten vanaf 15 juni. "Dit betekent voor hotels en horeca een uitgebreide regelgeving om gasten en personeel veilig te houden. Het chateau is niet in te richten om aan deze voorwaarden te voldoen, tenzij wij een halve bezetting zouden realiseren", zo citeert Shownieuws uit de e-mail.

1000 euro per dag

Eerder werd al duidelijk dat de coronacrisis er bij de Meilandjes flink inhakt. Het chateau zat tot ver in 2023 volgeboekt, maar de kamers staan nu al zo'n twee maanden leeg. De familie zou zo'n 1.000 euro per dag aan inkomsten mislopen.

Terugbetaling

De Meilandjes, die bekend werden van het televisieprogramma Chateau Meiland, hebben besloten alle reserveringen te annuleren, omdat het geen onderscheid wil maken. "Wij hebben daarom, met pijn in ons hart en na uitgebreid overleg, helaas moeten besluiten alle reserveringen te annuleren."

Meer over: