Na lange, harde strijd

Dit is de winnaar van Dancing with the Stars 2019

26 oktober 2019 22:13 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
De strijd zit er op: Samantha Steenwijk en Marcus zijn de winnaars van Dancing with the stars en gaat naar huis met de glitterboltrofee. 

De finalisten moesten in de finale tweemaal dansen: één favoriete oude dans en een gloednieuwe. Op basis daarvan moesten de jury en de kijkers thuis hun keuze maken. Naast Samantha waren ook Barrie Stevens, Bibian Mentel en Anouk Hoogendijk klaar voor de strijd.

Teenprobleem

Samantha had een zware avond. Door een teenblessure zat ze in het gips en moest ze noodgedwongen op sneakers dansen. Ook kon ze niet bewegen op de bal van haar voet. Dat weerhield haar er niet van om alles te geven en de pijn te negeren. De jury beloonde haar prestatie met hoge punten en ook de mensen thuis keken vol bewondering, zo bleek op Twitter. 

Amputatie

Toen Chantal Janzen en Tijl Beckand de uitslag na traditioneel lang rekken bekend maakten, duurde het even voordat Samantha het kon beseffen. Toen ze de trofee uit handen van jurylid Irene Moors kreeg, stonden de tranen van blijdschap al in haar ogen. Ondanks de pijn besloot ze de ingestudeerde overwinningsdans te doen, want: "Het kan mij niet meer schelen, al amputeren ze deze voet! Ik ben iedereen zo dankbaar, het hele team en Marcus is de engel van mijn leven. En natuurlijk het stemmend publiek. Ik heb een keer een programma gewonnen!"

Het bleef nog lang onrustig in Studio Aalsmeer.

Meer over