Teen uit de kom...

Samantha Steenwijk loopt finale Dancing with the stars mogelijk mis na blessure

26 oktober 2019 09:03 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Een fikse sof voor Samantha Steenwijk. Daags voor de finale van Dancing with the stars liep ze tijdens een repetitie een pijnlijke voetblessure op.

Samantha postte op Instagram foto's van het incident en lichtte het voorval met tranen in haar stem toe bij RTL Boulevard.

Grote teen

Tijdens een repetitie met haar partner Marcus van Teijlingen kwam Steenwijk tijdens een dolletje ten val. Ze wist door de pijn direct dat het goed mis was. Toen ze eenmaal haar dansschoenen uit had werd zichtbaar dat de grote teen van haar rechtervoet uit de kom was. Ze moest direct naar de eerste hulp.

In het gips

In het ziekenhuis werd haar teen weer in de oorspronkelijke stand gezet. Om de genezing te bespoedigen verdween ook haar voet deels in het gips. Steenwijk verliet het hospitaal in een rolstoel en kreeg het advies mee haar voet de komende dagen zoveel mogelijk te ontlasten. 

"Spuit erin"

Dat valt niet mee als je een dag voor de grote live finale van een dansprogramma zit. Doktoren raden haar af om op de dansvloer te verschijnen, maar Samantha wil wel heel graag: "We hadden de gaafste dans voor de finale bewaard", zo vertelde ze in Boulevard. Presentator Eddy Zoey had wel een advies: net als bij geblesseerde voetballers een spuit erin en gewoon gaan. 

Meer over