Bakkers klaar? Bakken maar!

Dit zijn de 10 bakkers van Heel Holland Bakt 2019

16 december 2019 10:35 | amusement | Door Irma Tomas

© MAX
Vijftig deelnemers mochten zondag auditie doen voor Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Tien van hen waren goed genoeg voor het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt.

De deelnemers mochten eerst hun allerbeste taart laten proeven door Janny en Robèrt, daarna volgde een bakkamp. Deze tien thuisbakkers waren goed genoeg voor het zevende seizoen van Heel Holland bakt

Aline (23)

Aline komt uit Eindhoven en bakt al sinds ze vier jaar oud was. Ze studeert en bakt het liefst Limburgse vlaai.

Anouk (43)

Anouk heeft een man en twee kinderen en is docent op een HBO, maar ze is het gelukkigst wanneer ze in de keuken staat. 

Arjen (36)

Arjen probeerde vorig jaar ook al een plekje in de baktent te veroveren maar haalde het toen net niet. In dat jaar heeft hij zijn bakkwaliteiten naar een hoger niveau geschroefd want dit jaar mag hij wel meedoen. Arjen is beleidsadviseur bij de gemeente en zijn specialiteit is Käsesahnetorte.

Esther (43)

Esther is stewardess en vooral heel erg dol op de tune van Heel Holland bakt. Die heeft ze vast vaak gehoord tijdens de opnamen. 

Ingmar (34)

Ingmar is ingenieur windturbines en die technische achtergrond helpt hem bij het bakken. Dat is tenslotte ook scheikunde. Ingmar raakt vooral geïnspireerd door Japanse smaken. 

Jeanette (38)

Jeanette heeft een nogal apart beroep, ze is schaapherder in Limburg. Ze schrijft ook familierecepten. Dat klinkt professioneel dus Jeanette lijkt een serieuze kandidaat voor de titel. 

Jeroen (31)

Jeroen is hoofdagent bij de politie en bakt regelmatig iets lekkers voor zijn collega's. Zijn specialiteit is ambachtelijk gebak. 

Johan (47)

Johan mag dan wel kaasboer zijn, hij heeft ook kaas gegeten van zoetigheden. Hij maakt het liefst oud-Hollandse taarten. 

Nina (30)

Nina komt oorspronkelijk uit Bosnië maar woont nu al weer een hele tijd in Middelburg. Ze houdt vooral van het eten van taart maar zal bij Heel Holland bakt toch echt aan de bak moeten. 

Pauline (26)

Pauline komt uit Limburg en is lerares aardrijkskunde. Ze bakt iedere week gebak, taart of vlaai dus dat moet goed komen in Heel Holland bakt

Meer over