Minister

Eric Wiebes is de vijfde Zomergast van 2018

De VPRO heeft Eric Wiebes, minister van economische zaken en klimaat, gestrikt voor Zomergasten. Op zondag 26 augustus bespreekt hij zijn ideale tv-avond met presentatrice Janine Abbring.

Wiebes is de laatste tijd vaak in het nieuws in verband met de gaswinning in Groningen. Onlangs kondigde hij nog aan dat de gaskraan uiterlijk in 2030 wordt dichtgedraaid. Hoewel er tijdens Zomergasten ongetwijfeld over klimaat wordt gesproken, draait het vooral om de ideale tv-avond van de minister van economische zaken en klimaat.

De-mens-achter-de-politicus-programma’s

Wiebes verklapt in het persbericht nog niets over zijn deelname. Wel vertelt de politicus waarom hij te gast is in het programma. “Ik doe nooit mee aan die de-mens-achter-de-politicus-programma’s. Waarom nu wel? Omdat ik vroeger altijd naar Zomergasten keek, denk ik. Mijn avond gaat over vooruitgang. Omdat mijn hele leven gericht is op vooruitgang.”

Zomergasten

Naast Wiebes zijn ook Romana Vrede, Louis van Gaal, Marleen Stikker en Pieter Waterdrinker zit jaar Zomergast. Er moet nog één naam worden onthuld.

Lees ook:  Massa-ontslag bij RTL

Meer over:

Reageren