K-pop

Ewout Genemans haalt zich woede Zuid-Korea op zijn hals

18 april 2019 15:07 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Julian Bakkum
Ewout Genemans heeft zich de woede van Zuid-Korea op de hals gehaald. De presentator liet in zijn programma Ewout & de keerzijde zien die komt kijken bij een Koreaanse popcarrière.

Volgens The Korea Times vonden veel kijkers Ewout nogal onbeleefd. Dat kwam mede voort uit de vragen die Genemans stelde bij een signeersessie van K-popband GWSN, waarbij hij aan bandlid Seoryoung vroeg of zij plastische chirurgie heeft ondergaan. Ook benaderde de presentator bandlid Lena met de vraag wat zij van alle schandalen rondom K-popsterren vindt.

Beschadigd

Het artiestenbureau van GWSN heeft inmiddels gereageerd op de uitzending. "Wij betreuren dat het programma het imago van de groep heeft beschadigd door een verdraaid beeld te schetsen terwijl aanvankelijk het idee was om inzicht te geven in de K-popcultuur", aldus een woordvoerder van Kiwi Pop.

Toestemming

RTL5, waar het programma werd uitgezonden, geeft in een statement aan dat Genemans toestemming had van de betrokkenen. "We willen benadrukken dat Ewout en zijn team toestemming hadden om op verschillende locaties opnamen te maken en mensen uit de K-popwereld te spreken. Het was geenszins de bedoeling om mensen of fans te kwetsen, maar wel om een beeld te schetsen van de extremen die deze wereld kent. Het is aan de kijker zelf om daarover een mening te vormen", aldus de zender.

Las Vegas

Voor Ewout & is de presentator eerder al naar Las Vegas afgereisd waarbij hij een ondergronds tunnelsysteem bezocht. Met zijn camera liet hij zien dat er honderden gokverslaafde daklozen wonen in en onder de stad waar gokken dagelijks gepromoot wordt.

Meer over