Stopt met baan bij marine

Heel Holland Bakt-winnares Anna opent winkel

17 januari 2020 11:31 | amusement | Door Irma Tomas

© MAX
Anna Yilmaz, de winnares van Heel Holland bakt 2018, hangt haar marinepet aan de wilgen. De Amersfoortse stopt bij de Koninklijke Marine omdat ze een eigen koffiewinkel wil openen.

Die winkel moet eind dit jaar open gaan in Amersfoort. Tegen RTV Utrecht zegt Anna: "Ik wil graag een koffiezaak openen in Amersfoort. Zo eentje waar je ook een lekker stuk taart kunt krijgen. Maar ook een gezonde lunch, zodat je het stukje taart weer kunt compenseren. Daarnaast wil ik ook Turks eten gaan verkopen.

Patisseriecursus

Anna heeft nog geen pand en er moet nog veel gebeuren. "Ik ben nu bezig met het schrijven van een ondernemersplan. Daarnaast volg ik nog een patisseriecursus. Ik kan natuurlijk wel taarten bakken, maar op grote schaal iets bakken gaat toch anders in z'n werk." Binnenkort zit ze om tafel met de gemeente voor een geschikte locatie. 

De verwachting is hoog

Dankzij haar winst bij Heel Holland bakt begint Anna natuurlijk met een voordeel. Waarschijnlijk staan de mensen straks rijendik te wachten voor een taartje, maar volgens Anna is dat niet alleen maar een voordeel: "M'n bekendheid helpt natuurlijk als je een eigen zaak wil openen. Toch ben ik me er wel bewust van dat ik straks altijd goed moet presteren. De verwachting ligt hoog."

Meer over