Tijdens de coronacrisis

Herman den Blijker en Annemarie van Gaal helpen de horeca in Crisis in de tent

2 juli 2020 14:35 | amusement | Door Andrea Peelen

© William Rutten

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er veel horecaondernemingen die op het randje van omvallen staan. Chefkok Herman den Blijker en zakenvrouw Annemarie van Gaal schieten te hulp in het nieuwe SBS6-programma Crisis in de tent.

In elke aflevering bezoeken Den Blijker en Van Gaal een horecazaak die het nauwelijks meer redt door de crisis. Ze krijgen inzicht in de financiën van de zaak en bedenken een plan om de tent er weer bovenop te helpen. Hierbij is Den blijkbaar natuurlijk verantwoordelijk voor de keuken en Van Gaal voor de geldzaken.

'Lot uit de loterij'

Een van de horecazaken die het stel gaat helpen is pannenkoekenhuis ’t Hof uit Vlaardingen. Zonder de hulp van Den Blijker en Van Gaal hadden ze het najaar waarschijnlijk niet gehaald, schrijft AD. Eigenaar Mariska Espinoza noemt de transformatie van haar zaak dan ook een ‘lot uit de loterij’.

Met een foodtruck langs ziekenhuizen 

Den Blijker maakte onlangs ook het programma Herman helpt een handje. Hierin reed hij met een foodtruck langs ziekenhuizen en voedselbanken om mensen te helpen die tijdens de coronacrisis weinig tijd hadden om te koken. 

Crisis in de tent is vanaf woensdag 26 augustus wekelijks te zien bij SBS6.

Meer over