Stefano Keizers

Het geheime juweel op televisie heet Experimensen

29 januari 2019 11:23 | amusement | Door Irma Tomas

© Nico Kroon
Tot nu toe kijkt er geen hond naar Experimensen op NPO 3, maar dat is geheel onterecht. Het semi-wetenschappelijke programma met Stefano Keizers is meer dan leuk.

Avrotros omschrijft Experimensen als een panelshow waarin wetenschap en humor elkaar ontmoeten. Maar Experimensen is veel meer dan dat. Het is een kijkje in het onnavolgbare brein van presentator/cabaretier Stefano Keizers die zo te zien carte blanche kreeg voor dit programma.

Konijnenhok

Maxim Hartman en een wekelijks wisselende BN'er (tot nu toe Britt Dekker en Katja Schuurman) moeten vragen over bizarre wetenschappelijk onderzoekjes beantwoorden. Keizers onderwerpt zich wekelijks aan een vreselijk experiment, er is een dj aanwezig die net doet alsof hij op Lowlands staat en de prijs voor de best presterende BN'er is een naar hem vernoemd konijnenhok of schildpad. En dat onderdeel wordt dan weer gepresenteerd door Gaston Starreveld. Voor een nog enigszins serieus wetenschappelijk randje, geeft journaliste Anna Gimbrere tekst en uitleg bij de experimenten.

Spijkerbroekhangen

Een voorbeeldje hoe het eraan toe gaat bij Experimensen: Keizers wilde in de eerste aflevering bewijzen dat positieve motivatie zorgt voor betere prestaties en dus vertelde hij eerst een groep jongeren overtuigend dat ze waardeloos was om daarna een groep ouderen de hemel in te prijzen. Daarna moesten de ouderen tegen de jongeren spijkerbroekhangen. Heel grappig.

Scheren met links

In een ander experiment probeerde Stefano zijn snor af te scheren met links nadat hij eerst op een boze koe had geoefend. Afijn, en zo gaat het maar door. Je valt als kijker van de ene in de andere verbazing.

Hup Stefano Keizers!

Afgelopen maandag keken slechts 145.000 mensen naar Experimensen maar dat zouden er veel meer moeten zijn. Weg met al die plichtmatige panelshows met altijd maar dezelfde BN'ers. Wil je iets origineels zien, kijk dan een keertje naar Experimensen. Hup Stefano!

Experimensen wordt iedere maandag om 21.25 uur uitgezonden op NPO 3

Meer over