"Kruit verschoten"

Irene Moors hint naar vertrek bij SBS6

Irene Moors staat nog tot 2019 onder contract bij SBS6, maar de presentatrice heeft tot begin volgend jaar geen opnames of programma's gepland staan voor de zender.

Weekblad Story spreekt Irene over haar werk bij SBS, ze geeft toe dat haar toekomst bij de zender onzeker is.

"Afwachten"

In 2016 tekende Irene een driejarig contract bij SBS, die deal loopt begin 2019 af en tot die tijd lijkt ze niet ingezet te worden door de omroep: "Tot aan begin volgend jaar heb ik geen opnames staan. Wat er daarna gebeurt? Ik weet het niet. Dat is afwachten. Ik heb met John de Mol gesproken toen we eerder De perfecte vraag opnamen, maar daarna heb ik geen koffie of zo met hem gedronken."

Geen kijkcijferhit

In het eerste jaar maakte Irene diverse programma's voor SBS: van spelshow De vreemde eend tot culinaire wedstrijd Over smaak valt te twisten en ook haar eigen talkshow Naar bed met Irene. Een seizoen later kwam daar De perfecte vraag bij. Geen van deze formats leverde een kijkcijferhit op, of zoals Moors zelf zegt in Story: "Eigenlijk kun je wel zeggen dat ik mijn kruit direct heb verschoten."

"Heel blij"

SBS liet in een reactie aan Shownieuws in het midden of Moors voor de zender behouden blijft. De zender is tevreden met Irene als presentatrice en bevestigt dat haar contract inderdaad in 2019 afloopt. Irene bekijkt het filosofisch en met een zekere berusting: "Ik laat me niet gek maken. Ik loop dertig jaar mee en als er ergens een deur dichtgaat, gaat er altijd weer een raam open."

Meer over:

Reageren