Keelontsteking

Italiaanse concurrent Duncan Laurence reist ziek af naar Tel Aviv

8 Mei 2019 10:26 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© EPA
Het gouden keeltje van Mahmood, de Italiaanse inzending voor het Eurovisie Songfestival, ligt even in de kreukels. Volgens Italiaanse media heeft de zanger een hevige keelontsteking en hoge koorts.

Mahmood, die met het nummer Soldi een van Duncans grootste concurrenten is, zal volgens de organisatie wel gewoon afreizen naar Tel Aviv. Zijn verplichtingen voor de woensdag zijn echter wel allemaal afgezegd. Vrijdag staat voor de Italiaanse inzending de eerste repetitie in Israël gepland.

Wedkantoren

Bij de wedkantoren is Mahmood na Duncan Laurence en Sergey Lazarev (Rusland) de nummer drie op de lijst. Bij Radio 5 reageerde Laurence al eens op zijn concurrentie. "Ik ben het bangst voor Italië", zei hij. "Mahmood is een heel goede artiest met een heel goed liedje."

Winnen

Na de eerste repetitie heeft Duncan het voor zichzelf nog mooier gemaakt. Bij de wedkantoren verstevigde hij zijn eerste plaats met een procent. Volgens de aanwezigen viel de perszaal helemaal stil bij het horen van het vocale vermogen van de Nederlandse inzending. Zou het dan toch kunnen dat Nederland het Songfestival gaat winnen? Nog een nachtje of tien slapen, dan weten we het!

Meer over