'Meer tijd voor muziek'

Jan Smit vertrekt als coach bij The Voice of Holland

13 juni 2021 19:39 | amusement | Door Jef Willemsen

The voice of Holland moet het komend seizoen zonder Jan Smit doen. Na één reeks in de rode draaistoel houdt de Volendamse hitzanger het voor gezien.

RTL Boulevard meldt dat Jan vertrekt bij The voice, terwijl hij vorig jaar nog met veel bombarie werd binnengehaald als de belofte voor de toekomst.

Agenda

Jans besluit op te stappen komt als een verrassing. Hij had niet de beste start met finalist Jasper die er meer dan eens lelijk naast zat qua zang. Ook zou hij volgens ervaringdeskundigen geen toevoeging zijn. Toch liet Jan direct na de finale van seizoen elf weten open te staan voor een terugkeer en zei toen hij te gast was in Hoge bomen dat de makers zijn agenda voor komend jaar al hadden opgevraagd. Nu blijkt dat hij zich alsnog terugtrekt waardoor de vierde coachstoel leeg achterblijft.

25-jarig jubileum

Als verklaring voor zijn vertrek noemt Jan zijn 25-jarig artiestenjubileum waar hij zich de komende tijd volledig op wil storten. Ook heeft hij behoefte aan het maken van meer eigen muziek. Dat zou niet te combineren zijn met zijn taken als coach bij The voice. RTL wenst Jan succes en houdt de deur op een kier: in de toekomst is hij altijd welkom in het programma.

Marco Borsato

Aan de desk van Boulevard werd direct druk gespeculeerd over Jans opvolger. De naam van rapper Snelle viel, maar ook hij is net hersteld van een burn-out en zit daarnaast als coach al bij The voice kids. Een duo-rol voor Suzan en Freek werd ook niet ondenkbaar geacht om het Nederlandstalig lied in de picture te houden. Maar zelfs een comeback van Marco Borsato werd niet uitgesloten.

 

 

Meer over