Jan Smit wel

Sander Lantinga keert niet terug als commentator Songfestival

25 mei 2021 08:55 | amusement | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
Wie Nederland volgend jaar gaat vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival laat zich raden, wel is duidelijk dat Sander Lantinga er geen commentaar op gaat leveren.

Sander Lantinga zat afgelopen editie naast Cornald Maas om op geheel eigen wijze het liedjesfestijn te becommentariëren. Het blijkt een eenmalig uitstapje voor de dj.

Jan Smit

Bij Op1 werd duidelijk dat in 2022 de lege stoel naast Songfestivalkenner Cornald weer wordt opgevuld door Jan Smit. De afgelopen jaren tekenden Jan en Cornald voor het Eurovisie commentaar, maar Jan kon die klus ditmaal uiteraard niet combineren met zijn job als co-host.

Kritiek

Sander benutte zijn tijd in het commentatorhokje om zowel zijn ongezouten mening als de nodige flauwe grapjes te maken over de acts en de artiesten. Dat leverde hem naast lof ook kritiek op vanuit Moldavië en België

Selectiecommissie

Overigens blijft Sander wel verbonden aan het liedjesfestijn. Sinds 2019 zit hij samen met radiomaatje Coen Swijnenberg in de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival en mag hij meepraten over de Nederlandse inzending.

Meer over