"Zo zonde"

JayJay Boske spreekt schande van vele opgevers Expeditie Robinson

9 november 2018 16:04 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 5
Expeditie Robinson wordt dit seizoen geplaagd door opgevende kandidaten. Oud-deelnemer JayJay Boske noemt het absurd en schandalig dat zoveel deelnemers het voor gezien houden.

Boske (32) reageert in het AD op het feit dat Jody Bernal het zesde expeditielid is dat vrijwillig naar huis ging. 

Vrijwillige afvallers

De toon werd gezet toen rapper Tony Junior, Donny Roelvink en zangeres I am Aisha de pijp aan Maarten gaven. Daarna liet zanger Josylvio zich naar huis stemmen en ook de "onbekende" kandidaat Özgür Aksan offerde zichzelf op om een punt te maken. Jayjay vindt dat je dat als kandidaat niet kunt maken:"De een heeft een beter excuus dan de ander, maar dit is zonde. Als je eenmaal op het eiland zit, moet je gaan voor het avontuur en niet opgeven. Dat kun je niet maken. Niet tegenover je carrière, niet tegenover de kijkers en al helemaal niet tegenover de mensen die het maken."

"Leven met demonen"

In 2016 deed JayJay zelf mee aan het programma. Hij kende vele, zware momenten en bleek vanwege zijn onbedoelde haantjesgedrag ook niet lekker in de groep te liggen. Uiteindelijk eindigde hij op afvallerseiland met boerin Bertie Steur waar hij zich revancheerde en uitgroeide tot publiekslieveling. Maar opgeven was voor hem geen optie: "Ik wil niet hypocriet zijn, want ik weet hoe moeilijk het is. Ik heb er 50, misschien wel 100 keer over nagedacht om te stoppen. Maar Robinson is gemaakt om het slechtste in je naar boven te halen. Je moet kunnen leven met de demonen, als je die nog niet hebt gezien, dan is dat niet tof. Maar daardoor weet je beter wat je kunt hebben."

Domino-effect

Bertie kwam in Jayjay's seizoen als onverwachte winnares uit de bus. Ook zij is niet te spreken over de vele afvallers, maar ze vermoedt dat het een domino-effect is: "ls de een na de ander opgeeft, wordt de lat laag gelegd om zelf ook te vertrekken. De eerste week dat ik er zat, dacht ik ook: Ik ben nu hier, maar thuis ben ik zoveel nuttiger. Dat moet je kunnen loslaten. Je moet op karakter volhouden en stug doorgaan."

Meer over