Winnaar

Jorn wint finale Screentest

12 november 2018 10:46 | amusement | Door Televizier

© William Rutten
Nederland is een presentatietalent rijker. Jorn van Vrijaldenhoven won zondagavond de finale van talentenjacht Screentest. Hij krijgt een jaarcontract bij RTL 4. 

Hij versloeg Hila Noorzai, die bekend is van haar radioprogramma bij Qmusic. Jorn zelf deed eerder presentatie-ervaring op bij AT5. "Dit is misschien wel het belangrijkste moment in mijn leven", vertelt de 25-jarige Jorn over zijn overwinning.

Finale

In Screentest streden twaalf presentatoren in spe om het jaarcontract bij RTL 4. Ze voerden de afgelopen weken talloze kleine presentatieklussen uit die gebaseerd waren op televisieprogramma's van de afgelopen jaren. In de finale moesten de kandidaten onder andere een overval doen met de All You Need is Love-caravan. Ook interviewden ze Waylon en Pia Douwes. Robert Ten Brink, Bridget Maasland en Ron Brandsteder vormden de jury. 

Kijkcijfers

Er waren niet bijster veel kijkers die getuige waren van de winst. Slechts 349.000 kijkers waren ingeschakeld op RTL 4. Dat strookt met de andere afleveringen van de show, met een dieptepunt van slechts 235.000 kijkers. Het was bovendien het laatste RTL-programma van presentator Gordon voor zijn overstap naar SBS 6. 

Meer over