Screentest

Robert Ten Brink vond jurydebuut 'doodeng'

5 oktober 2018 11:15 | amusement | Door Televizier

© ANP
De All you need is love-presentator is zondagavond voor het eerst in zijn carrière te zien als jurylid. In de talentenjacht Screentest gaat hij samen met Gordon op zoek naar nieuw presentatietalent.

Je zou denken dat Robert ten Brink na een indrukwekkende carrière als de zijne nergens zijn hand meer voor om draait. Maar zelfs de sterren weten wat zenuwen zijn. In een gesprek met De Telegraaf noemt Ten Brink zijn jurydebuut "doodeng". 

Zo moet het niet

Toch ging het eigenlijk een beetje vanzelf, vertelt de vakman. "Het is een vak waar ik veel van weet. En het werkte goed met Gordon, die nu presenteert. Ik kon tegen de kandidaten roepen: 'zo zien jullie ook hoe het níet moet', haha."

Mondiger en brutaler

Ten Brink vertelt bovendien aan AD dat de nieuwe generatie presentatoren verschilt met de zijne. "Mensen zijn mondiger en brutaler," vertelt hij. "Dat komt natuurlijk door social media." Of dat beter is, betwijfelt hij. "Op platforms als Instagram draait het meestal om jezelf. Presenteren is juist in dienst staan van een programma. Je doet het voor de mensen thuis op de bank.’’

Talenten in spe

In Screentest voeren twaalf talenten in spe diverse opdrachten uit op locatie en in de studio. Een driekoppige jury beoordeelt de prestaties. De andere twee juryleden naast Robert ten Brink wisselen wekelijks. 

Meer over