Vanwege 'chippen in je hoofd'

Kim Feenstra haalt uit naar het Jeugdjournaal en de NOS

21 september 2020 11:36 | amusement | Door Andrea Peelen

© Feriet Tunc

Een item van NOS Jeugdjournaal over het chippen van mensen is verkeerd gevallen bij Kim Feenstra. Het model beschuldigt het programma van vriendjespolitiek en mist de andere kant van het verhaal.

In het item werd aan kinderen uitgelegd hoe in de toekomst een chip in het hoofd van mensen geplaatst kan worden. Zo’n chip zou dan mogelijk mensen met een hersenbeschadiging kunnen helpen.

Vriendjespolitiek

"Goh, Jeugdjournaal en NOS, wat zijn jullie lekker bezig", begint Feensta in haar Instagram stories. "Doen alsof het cool is om een chip in je hoofd te laten plaatsen en kinderen zo voor te bereiden op de toekomst. Vertellen jullie dan ook de ‘dark side’ of the story? Of is het weer vriendjespolitiek met onze overheid en vertellen jullie altijd maar halve verhalen?"

Feenstra, die in verwachting is van haar eerste kindje, voegt eraan toe dat ze geen boodschap heeft aan mensen die haar voor ‘complotgekkie’ uitmaken. "Stop er gewoon geen energie in. Ontvolgen is gratis, gappies."

Aanval op Benjamin Kat 

Ook presentator Benjamin Kat moet het ontgelden. Bij een screenshot van zijn post over het onderwerp schrijft ze: "Benjamin Kat, was dit jouw idee of deed je dit in opdracht van? Bij de titel ‘Uitgezocht’ gaan we ervan uit dat je het ook echt hebt ‘uitgezocht’. Wat zijn de nadelen ervan, meneer de ‘onderzoeker’?"

Vraagtekens bij ebola

Het is niet de eerste keer dat Feenstra vraagtekens zet bij het nieuws. In 2014 viel een twitterbericht over het ebolavirus niet in goede aarde bij haar volgers. "Ebola, toevallige uitbraak of geplande actie? What is going on?" schreef het topmodel destijds.

Meer over