Geen humor

Kritiek op Songfestivalduo Jan Smit en Cornald Maas

17 mei 2019 11:30 | amusement | Door Televizier

© ANP Kippa
Het commentaar van Jan Smit en Cornald Maas bij het Eurovisie Songfestival valt niet bij iedereen in de smaak. Van verschillende kanten klinkt kritiek op het duo.

Voor de zesde keer op rij verzorgen Jan Smit en Cornald Maas dit jaar samen het commentaar bij de songfestivaluitzendingen op NPO 1. Onder andere Gerard Joling en de televisierecensent van NRC uitten deze week kritiek op het AVROTROS-eurovisiekoppel.

Geen humor

In de uitzending van Pauw, die donderdag direct op de halve finale met Duncan Laurence volgde, gaf Joling aan dat hij humor mist bij de twee. “We hebben het vanavond gehoord en ik vind met name dat Jan en Cornald het heel goed doen, maar dat er niet veel humor in zit.” Hij vervolgt: “Er moet toch gelachen worden? Het is toch circus? Ze mogen best even meer knallen gewoon.”

Dubbelrol

Ook Arjen Fortuin, de televisierecensent van NRC is niet te spreken over het duo Smit/Maas, blijkt uit zijn stukje dat vrijdag in de krant staat. Hij hekelt vooral hun dubbelrol in het hele Eurovisiegebeuren. Jan en Cornald zijn namelijk ook beide lid van de commissie die namens Avrotros de Nederlandse inzending kiest. “De consequentie van die dubbelrol is dat Maas en Smit bij elk schouderklopje dat ze Laurence geven, ook zichzelf complimenteren met hun keuze.” "Het voelt een beetje alsof Marc Overmars en Edwin van der Sar het tv-commentaar verzorgen bij Ajax-Tottenham Hotspur."

Teveel praten

Op sociale media zijn kijkers ook niet altijd te spreken over de commentatoren. Daar valt onder meer een gebrek aan humor en chemie. Ook zouden ze teveel praten.

Finale

Of de twee zich iets aan zullen trekken van de kritiek, zal zaterdag blijken. Dan kruipen Jan en Cornald opnieuw in hun commentatorenhokje in Tel Aviv voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival.

Meer over