Opgelicht

Maroeska van HHB had meer dan 500.000 euro schuld

Maroeska van Heel Holland bakt zat nog niet zo lang geleden behoorlijk in de penarie. De thuisbakster zat in 2004 tot over haar oren in de schulden.

In 2004 werd Maroeska Metz (60) opgelicht door haar toenmalige zakenpartner. Maroeska ontwierp op dat moment meubels, serviezen en sieraden. In de Telegraaf vertelt ze dat ze zo'n beetje van de ene op de andere dag in een financiële nachtmerrie terecht kwam: „Elke week zat er wel een brief van de advocaat in de bus, inclusief de rekening. We moesten elk dubbeltje omdraaien. We kwamen bij wijze van spreken op bijstandsniveau te zitten.”

Een halve ton of meer

Maroeska en haar man moesten door alle ellende zelfs hun chique huis in Amsterdam verkopen. Op het dieptepunt had de grijze diva grote schulden. Hoeveel precies, dat wil ze niet zeggen in het interview. „Tienduizenden euro’s? Véél meer. Een halve ton? Dat kan ik niet zeggen, maar nóg hoger.”

Heel Holland bakt-kritiek

Om wat extra te verdienen ging Maroeska koken voor familie en vrienden en sinds een paar jaar zijn zij en haar man er financieel weer bovenop. Moraal van het verhaal: Maroeska trekt zich niet zoveel aan van alle mensen die kritiek op haar hadden tijdens Heel Holland bakt. Ze heeft erger meegemaakt. „Je denkt toch niet dat ik van zoiets wakker ga liggen? De mensen die me voor oplichter uitmaken, vind ik zielig. Voor mij was het niet leuk, maar het raakt me niet. Dat gun ik ze niet.”

Meer over: