Voor KWF Kankerbestrijding

Molloten verdubbelen WIDM-winst Nikkie de Jager

29 Oktober 2020 09:36 | amusement | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
Wie is de Mol?-winnares Nikkie de Jager doneerde haar prijzengeld aan KWF Kankerbestrijding, wat molloten inspireerde om een inzamelingsactie te starten. Met succes.

Nikkie ging in de finale van Wie is de Mol? aan de haal met de eindoverwinning en de pot die ruim 12.500 euro bevatte. De succesvolle styliste kondigde echter direct aan het geld te doneren aan KWF Kankerbestrijding.

Inspiratie

WIDM was het lievelingsprogramma van haar aan kanker overleden broertje Mikai. Ze moest in 2018 haar deelname aan het programma afbreken omdat hij in een terminale fase was beland. Toen ze opnieuw de kans kreeg mee te doen aan het lievelingsprogramma van haar broer, wist Nikkie direct wat ze moest doen met de winst. Tijdens de reis voelde ze de geest van Mikai ook om haar heen als inspiratie.

Verdubbelaar

Op haar beurt inspireerde Nikkie vele volgers en Mol-fans om in de buidel te tasten. Daags na de finale ontstond het online initiatief om Nikkie's pot te verdubbelen. Nog geen week na de ontknoping is dat doel al dubbel en dwars bereikt: er is al meer dan 25.000 euro opgehaald.

Meer over