Annette Barlo zet door...

NPO ziet toch geen gat in reboot Oppassen

17 oktober 2022 22:39 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Een domper voor Annette Barlo en fans van Oppassen: de NPO blijkt definitief geen interesse te hebben in een doorstart van de iconische comedyserie uit de jaren 90.

Begin dit jaar kon Barlo, die in de serie kleindochter Anna Bol speelde, melden dat er plannen waren om de serie nieuw leven in te blazen. 

Samengesteld gezin

In Barlo's opzet voor het Oppassen-vervolg zou ze de moeder spelen van een samengesteld gezin. De intentie van Annette was een serie op de buis brengen die garant staat voor gezelligheid en lol, iets waar wat de actrice betreft vandaag de dag echt behoefte aan is. 

Teleurstelling

Bij de lancering van de plannen maakte omroep BNNVARA al bekend niet direct happig te zijn. De NPO hield de deur op een kier, maar inmiddels is ook die kans verkeken. Annette deelt het nieuws in de podcastserie Daar bleef je voor thuis: "Er was interesse en inmiddels zijn we zo ver dat er geen interesse meer is."

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Streaming

Maar Barlo is niet voor één gat te vangen: "Er spelen heel veel andere dingen, prima. Alsnog ga ik het niet loslaten, want er zijn nog veel meer omroepen en streamingdiensten. Dus wij hopen eigenlijk wel dat we het weer kunnen oppakken.”

Ring-winnaar

Oppassen was van 1991 tot en met 2003 op de buis en vertelde het verhaal van opa's Willem Bol en Henry Buys (gespeeld door wijlen Ben Hulsman en Coen Flink). De opa's bestierden het huishouden en namen de zorg en opvoeding van hun puberende kleinkinderen Rik en Anna op zich terwijl ouders Simone en Victor de kost verdienden. De serie was zo populair dat in 1996 de Gouden Televizier-Ring in de wacht werd gesleept. 

Meer over